Jam etiketten maken

Jam etiketten makenZelfgemaakte jam dan hoort er een leuk jam etiket op

Hoe doe je dat zelf jam etiketten maken? Je hebt net zelf jam gemaakt en je wil dat er op het potje een leuk etiket komt.

Er zijn een aantal manieren hoe je dat kan doen. Je kan kijken naar voorbeelden van jam etiketten bijvoorbeeld in boeken deze kun je dan inscannen en uitprinten of op een standaard etiketten vel of op gewoon papier. Let op: als je gaat printen kies dan voor een echte kleuren-laserprinter of laat je kleurenprint goed opdrogen – je wil geen strepen maken!

Als je ze op gewoon papier afdrukt kun je de etiketten het beste met wat fotolijm op de jampotten plakken dan blijven ze het beste erop zitten.

Zelf jam etiketten maken kan ook op een andere manier

Er is nog een andere manier om zelf leuke jam etiketten te maken. Pak een stuk wit of gekleurd papier en knip hier etiketten uit. Gewoon de standaard maat van een etiket die vorm knip je uit. Je zoekt in wat oude tijdschriften wat plaatjes op van de jam die je gemaakt heb laten we zeggen dat je aardbeienjam hebt gemaakt.

Dus zoek je plaatjes van aardbeien op. Die knip je uit en plak je op het etiket. Nu schrijf je op het etiket in mooie letters aardbeienjam. Daarna plak je de etiketten met een beetje fotolijm op de jampotten. Zo kun je zelf jam etiketten maken.

jam confituur

Een reacties

  • E. Wolkers

    26 november 2020

    Je kan op een site als depositphotos ook mooie getekende aardbei-afbeeldingen bijvoorbeeld vinden. Zelfs als niet wil betalen kan het er zeker mooi uitzien!

    Reply

Laat een reactie achter